VILKA ÄR VI

Familjegården, som återuppbyggdes under tidigt 1920-tal, drev länge jordbruk och hade kor, grisar och arbetshästar. Ägarna hette Arthur och Agda Andersson. I deras stora barnaskara på totalt elva syskon döptes två av dem till Sune och Bo. Av anledningar ännu okända för Marie och hennes familj fick Sune och Bo sina namn kombinerade till vad som skulle komma att bli namnet på gården – Sunebo.

År 2015 startade Marie Andersson upp en verksamhet som sålde betongalster. Då skapande i betong är så säsongsberoende insåg hon efterhand att verksamheten skulle kunna utökas. Hon adderade då sin konst till sortimentet, samt sydde färgstarka textilvaror som necessärer och kökshanddukar. Alltmedan försäljningen ökade under vinterhalvåret dök drömmarna upp om att öppna en butik…

När Maries familj tog över gården efter att svärfar Bo gått bort föddes idén om att göra om det gamla brygghuset på gårdsplanen till en butik – brygghuset som förr användes som tvättstuga (det var även här svärfar Bo föddes…). Efter ett par års tid av rensning och renovering kunde vi äntligen ha smygpremiär av butiken i November.

Idag är butiken Sunebo i full gång sedan den riktiga premiären som ägde rum under påskhelgen 2018 och vi har öppet framförallt på lördagar. Sortimentet består dels av våra egna produkter – konst, betongalster samt textilier – och dels design och interiör från spännande producenter. Vi säljer också retrovaror – självklart handplockade ur den stora familjegården Sunebo’s alla skattgömmor :)

Vill du besöka oss utöver våra öppettider? Hör av dig! Ingenting är helt omöjligt och vi är öppna för förslag.

Varmt välkomna! /Marie